Tips voor gezond leven op het kantoor.

tips om gezond te leven

Iedereen herkent het wel, De we overleggen het wel tijdens een lunch ”afspraak” of die keer dat je onderweg bent naar een afspraak en je toch net de verleiding van die snack niet kan weerstaan.

Daarom hier een aantal tips om gezond te kunnen leven op het kantoor.

 1. Als je overleg moet plegen met een collega loop er dan heen i.p.v hem/haar te bellen.
 2. Zorg er voor dat je hard werkt daardoor blijven je hersens actief en daardoor krijg jij weer meer energie. Die energie wordt weer verbrand door de hersens waardoor jij je aan het einde van de dag heel actief voelt en s’avonds nog dingen kan ondernemen.
 3. Strek af en toe de benen dit stimuleert de bloedsomloop en dat verbrand calorieën.
 4. Drink veel kruiden of groene thee dit houdt je vocht goed op pijl en je moet er vaker door naar het toilet waardoor je vaker heen en weer moet lopen.
 5. Zet GEEN  snoeppot op je bureau dit stimuleert je om alleen maar meer te gaan eten terwijl je vaak helemaal geen honger hebt, maar omdat je het jezelf hebt aangeleerd blijf je het doen.
 6. Maak een wandeling tijdens je lunch pauze, frisse lucht geeft je weer een oppepper en wandelen is natuurlijk ook goed voor je.
 7. Neem de trap in plaats van de lift.
 8. Zijn er in de pauze altijd van die lekkere broodjes te krijgen zoals een broodje frikandel/kroket verwen jezelf daar dan mee om de 2 weken en neem de rest van de week gewoon brood mee met hartig/zoet/ beleg en natuurlijk fruit. Zo blijft die een keer ongezond speciaal en geniet je er des te meer van.
 9. Zet een fruitmand op je bureau zodat je als je trek hebt sneller naar het fruit grijpt dan naar iets zoets.
 10. Zorg voor spanning in je werk, durf risico’s te nemen! Het is erg afwisselend en door adrenaline verbrand je veel calorieën.
 11. Probeer tijdens je werk lunchen achter je bureau te vermijden, het is belangrijk om tijdens je lunch even wat afleiding te hebben en wat te bewegen.
 12. Doe oefeningen achter je bureau span je been/buikspieren aan dit scheelt al heel veel.
 13. Probeer elke dag te ontbijten dit is SUPER belangrijk hierdoor komt het verbrandingsproces van je lichaam goed op gang.
 14. Zorg er voor dat je veel water drinkt en weinig koolzuurhoudende dranken die zijn alleen maar slecht voor je.
 15. Slaap voldoende een goede nachtrust is hartstikke belangrijk zo kan je lichaam optimaal presteren.