5 tips voor een efficiente en inspirerende werkplek

kantoor-inrichting

De juiste kantoorinrichting kan ervoor zorgen dat je beter gaat presteren, creatiever bent en gelukkig met je werk bent. Efficiënt en inspirerend een kantoor inrichten is een vak op zich, maar met deze 3 tips helpen wij je op weg!

Een kantoor moet een inspirerende werkplek zijn voor alle werknemers. Je hoeft het kantoor echt niet zoals de kantoren van Google en Facebook inrichten met glijbanen en een midgetgolfbaan. Hieronder vind je 3 manieren om relatief gemakkelijk een inspirerende werkplek te creëren.

1. Creëer persoonlijke werkplekken

Een werkplek met alleen een bureau, computer en bureaustoel voelt onprettig om aan te werken. Het is aangeraden om je werkplek persoonlijk te maken, dit kan met bijvoorbeeld fotolijstjes, plantjes of andere leuke spulletjes. Een werkplek die huiselijk aanvoelt zorgt voor een ideale werksfeer.

2. Zorg voor een plek om te ontspannen

Als je de hele dag productief wilt blijven is het belangrijk om een plek in de buurt te hebben waar je even heerlijk kunt ontspannen. Zorg dus voor een loungeruimte, zithoek of een tafeltennistafel. Leg bijvoorbeeld boekjes, tijdschriften of kranten neer om even lekker te ontspannen tijdens je pauze. Vervolgens kan je weer met frisse concentratie verder gaan waar je gebleven was.

3. Lichte en opgeruimde werkplek

Een lichte werkplek zorgt ervoor dat de productiviteit omhoog gaat, de juiste kleuren in het interieur is dus van groot belang. Kies frisse en lichte kleuren. Daarnaast is het belangrijk om voldoende opbergruimtes te hebben, want van een chaotische werkplek wordt niemand blij. Bestel bijvoorbeeld een archiefkast met laden waarin al het papierwerk in opgeborgen kan worden. Ook mappen en kleine opbergbakjes zijn belangrijk voor een efficiënte werkplek.