Zomer op het kantoor?

Zomer op het kantoor.

Zomer op het kantoor. Hoe overleef je dat. Met deze tips weet jij hoe je dat moet aanpakken!

 1. Ga netwerken.
  In de zomermaanden heb je altijd veel meer tijd. Benut deze tijd door goed te gaan netwerken, bel die ene klant of ga opzoek naar nieuwe connecties. De zomer kan een positieve invloed hebben op je persoonlijke contacten. En later in het jaar heb je er nog profijt van.
 2. Doe rustig aan.
  Veel partners en klanten zijn weg op vakantie daardoor is er een veel rustigere sfeer op de werkvloer. Maak hier gebruik van, ruim je bureau op gooi al die nutteloze bladen weg. Zo heb je meteen weer overzicht en kun je rustig aan het werk.
  Zorg er voor dat je al die kleine taken aanpakt en je kan focussen op de grotere taken.
 3. Geniet van de rust op de weg en in het ov.
  Reizen kan plotseling een stuk gemakkelijker en sneller gaan omdat veel mensen op vakantie zijn. Misschien kun je een half uur langer in bed blijven liggen of even lekker ontbijten buiten in de zon. Zo ga je veel opgewekter en stukken minder stressvol naar het kantoor.
 4. Ga buiten de deur lunchen!
  Dit is zo belangrijk! Even een moment van frisse lucht en het is vaak prachtig weer dus dat is ook even lekker genieten in de zon. Zo kun je weer even tot rust komen waardoor je weer vol energie je dag kunt voortzetten, En het is ook nog eens veel gezonder voor je dan al dat ongezonde eten in de kantine. En dat brood opeten achter je bureau kan echt wel even wachten.
 5. De to-do-list.
  Zorg er voor dat je die to-do list afrond! Nou heb je tijd genoeg en kun je je meer focussen op die kleine dingen. Het zorgt ook nog voor veel meer afwisseling waardoor jij je energie prima kan verdelen.
  Het geeft ook veel meer rust in je hoofd dit zorgt er voor dat je na het werken je veel meer kan ontspannen en je minder druk hoeft te maken.
 6. Neem een bij-baantje
  Je hebt rond deze tijd van het jaar genoeg tijd voor iets anders, Beantwoord telefoontjes, ga post sorteren voor je afwezige collega’s of geef de planten water. Zo heb je vaak even wat anders aan je hoofd en kijk je weer met een frisse blik naar je werk waardoor je misschien weer een heel andere idee krijgt over een probleem.
 7. Ga slim met de hitte om.
  Als je bedrijf geen airco heeft kan dat heel erg vervelend en frustrerend zijn tijdens het werken. Probeer hier goed en positief mee om te gaan, vraag bijvoorbeeld aan je baas of hij een paar ventilatoren wil aanschaffen.
  Je kunt natuurlijk ook wat luchtigere kleding aandoen maar zorg dan wel dat je binnen de maat van het bedrijf valt.
  Als de hitte echt niet uit te houden is kun je misschien vergaderingen buiten plannen.
 8. Doe het meeste werk in de ochtend.
  Probeer het meeste werk al in de ochtend af te hebben, Vaak is de temperatuur buiten dan nog niet zo hoog en kun je je beter concentreren. Ook geeft dit een goed gevoel omdat je de meeste dingen al af hebt voor de lunch pauze. In de middag kun je het beste afspraken plannen met klanten of telefoontjes beantwoorden. Dit hoeft niet veel inspanning te kosten en krijg je het dus niet zo warm.
 9. Je baas heeft meer tijd voor je.
  Rond de zomer heeft iedereen op het kantoor het rustiger dus ook je baas. Dit is je kans om eens wat meer te vertellen over jou ideeën binnen het bedrijf! Misschien ziet je baas er wat in en wie weet krijg je een hogere functie!
  Wie niet waagt wie niet wint!
 10. Profiteer van jou privéleges.
  Jij hebt het geluk dat er airco is op het kantoor en je heerlijk rond de 20 graden kan blijven werken. Maar andere mensen zweten zich misschien kapot in hun werkomgeving omdat er helemaal geen airco aanwezig is. Dus blijf positief; het kan altijd nog erger. Op deze manier besef je des te meer wat voor een geluk je hebt.
 11. Verwen je collega’s.
  Ga in de pauze bijvoorbeeld ijs halen voor je collega’s! Iedereen kan zo even afkoelen en tot rust komen. Zo hebben ze weer even een energie boost en kan iedereen er weer tegenaan. Ook verbeterd het je relatie met de mensen om je heen en je weet maar nooit wanneer dat goed van pas kan komen!
 12. Geniet van het vooruitzicht.
  Net zoals afgelopen jaren is het altijd maar afwachten of de zomer in Nederland wel goed wordt.
  Daarom moet je niet vergeten om je te focussen op je eigen vakantie! Als al jou collega’s weer terug zijn van vakantie heb jij het nog allemaal tegoed. Terwijl je collega’s druk aan het werk zijn ben jij aan het genieten op het strand. Op deze manier overleef jij die paar weken voor je eigen vakantie gemakkelijk!

 

Hopelijk overleef jij met deze tips de zomer op het kantoor!

Vond je dit nou een leuk artikel vergeet het dan niet te delen via social-media/vrienden/familie/Collega’s

Laat in de reacties achter wat je hier van vond en hoe jij jou zomer overleefd!