Hoe overleef je de maandagochtend?

http://www.puurvandaag.nl/wp/wp-content/uploads/2013/11/monday5.jpg

Hoe overleef je de maandagochtend?
Vanaf het moment dat je wekker gaat en je weer het besef krijgt HET IS WEER MAANDAG.
Je loopt naar beneden pakt een kop koffie en ontbijt, gaat naar je werk en daar begin je weer. Verschrikkelijk! Daarom hier een paar tips om die maandagochtend te overleven.

 1. Plan je maandagochtend al op vrijdag.
  Dit klinkt misschien heel raar maar het helpt, Op vrijdag zit je nog in de werksfeer en waarom zou je dan niet alvast je maandagochtend inplannen je bureau opruimen of op het werk al een paar dingen op het whiteboard zetten?
  Dit scheelt op maandag een hoop stress en zo zorg je er voor dat je zonder zorgen het weekend in gaat!
 2. Plan een leuke maandagavond activiteit.
  Zo kun je je ergens op verheugen en wordt je maandag als het goed is al een stuk minder erg.
  Je gaat dan vaak ook al een stuk vrolijker naar je werk want hoe eerder het begint hoe eerder het avond is toch!
 3. Ga wat vroeger slapen op zondag.
  Dat klinkt misschien heel erg stom maar het is beter om uitgerust aan een nieuwe week te beginnen dat scheelt een hoop gezeur in de ochtend en je kijkt veel positiever tegen je dag aan. Ook heeft jou humeur invloed op dat van je collega’s.
 4. Begin je dag vrolijk.
  Dit is zeker net zo belangrijk en heeft er ook meteen mee te maken of je goed bent uitgerust.
  Begin je maandag met je favoriete muziek of probeer die nieuwe outfit, Dit is allemaal van invloed op je humeur en zorgt er dus voor dat jij je maandagochtend goed begint!
 5. Maak je maandag niet te zwaar.
  Begin op je werk niet meteen met de zware dingen maar doe het rustig aan en bouw het op. Niemand heeft zin om op maandagochtend meteen volle bak aan de slag te moeten. Daarom kun je beter slim plannen en zorgen dat je de zware spullen wat meer in het midden van de week doet. Zo vermijd je maandagochtend stress.
 6. Drink koffie, Maar met mate.
  De eerste kop koffie heeft altijd een goed effect op een maandagochtend je krijgt een energie boost en je kunt er weer tegenaan. Maar let er op dat je niet te veel koffie drinkt want dan krijg je een tegenovergesteld effect, Rond de middag krijg je dan een energie dip en daar heeft niemand zin in. Zeker NIET op een maandagochtend. Daarom mijn tip vermijd te veel koffie.
 7. Maak tijd voor de lunch!
  Dit is misschien wel het allerbelangrijkste op maandag, maak tijd voor je lunch. De lunch is minstens zo belangrijk als het ontbijt. Ga gezellig met collega’s een broodje of salade eten en klets bij over het weekend dit scheelt al een hele hoop en het heeft vaak ook nog eens een positief effect op je humeur!
 8. Wees positief!
  En als laatste misschien wel de allerbelangrijkste! wees positief!!
  Het is een wereld van verschil als je ergens al positief in staat, je ziet veel meer oplossingen voor problemen waar je meestal sip tegen aan kijkt. En het heeft ook een goed effect op je collega’s ( de mensen om je heen) dus ik zeg gewoon¬†DOEN!¬†

Hopelijk kun jij met deze tips je maandagochtend overleven!

Vond je dit een interessant en leuk artikel? Deel het dan via Social media/Vrienden/Collega’s/famillie.

En laat in de reacties achter hoe jij jou maandagochtend overleeft!