Tips voor het vinden van een baan.

http://nl.freepik.com/index.php?goto=41&idd=19647&url=aHR0cDovL3d3dy5zeGMuaHUvcGhvdG8vNDYyNTA2

Hier een aantal tips die er voor zorgen dat jij snel een baan vindt.

 1. Ga opzoek naar een baan die bij past.
  Dit klinkt natuurlijk echt heel erg logisch maar de meeste mensen denken hier niet over na het moment dat ze opzoek gaan naar een baan. Bedenk goed wie ben ik wat wil ik doen en op welk niveau ga ik dat doen. Zo heb je al een begin gemaakt en kun je gerichter opzoek gaan naar een baan.
 2. Controleer je cv.
  Kijk goed na of je cv wel up-to-date is en of je goed hebt uitgelegd wat voor banen je hebt gehad en wat je daar hebt gedaan. Zorg er natuurlijk voor dat je kwaliteiten extra goed naar voren komen zo richt je daar de aandacht op. Kijk of je een goede indeling hebt op je cv voor het bedrijf waar je solliciteert. Heb je nog wat extra tips nodig kijk dan even naar mijn artikel: CV opstellen.
 3. Gebruik je (online) netwerk
  De meeste banen worden vaak nog steeds gevonden via contacten onderling zoals vrienden of familie. Natuurlijk kan tegenwoordig social-media heel erg goed helpen. Daarom kun je je het beste inschrijven op linkedin of facebook en twitter.
 4. Sla je zoekopdrachten op.
  Dit is gemakkelijk zo hoef je niet elke dag weer opzoek naar het geen wat je gister hebt gezien of de site die je gisteren hebt bezocht. Dit maakt het voor jezelf allemaal gemakkelijker en overzichtelijker. Ook kun je op deze manier meteen zien wanneer er een nieuwe vacature beschikbaar is en gaat die dus niet aan je neus voorbij.
 5. Niet te veel.
  Zorg er voor dat je niet te veel sollicitaties open hebt staan want daardoor kun jij je dan minder goed concentreren. Je moet in een aantal sollicitaties je energie stoppen en dat kan alleen als je volledig bent gefocust! Daarom is het niet goed om te veel banen te willen! Kies de 3 die jou het meeste aanspreken en dan focus jij jezelf daar volledig op!
 6. Schrijf een goede motivatie.
  Veel bedrijven vinden het belangrijk dat je samen met je cv ook een motivatiebrief stuur. Zo kunnen ze goed zien waarom jij deze baan wilt en of je gemotiveerd genoeg bent. Leg daarom extra goed uit waarom deze functie perfect bij jou past dit kan alleen maar positief uitpakken want bedrijven willen graag gemotiveerde en gedreven mensen!!
 7. Ken het bedrijf.
  Weet bij welk bedrijf je solliciteert, en weet wat voor een bedrijf het is zorg er voor dat je dus veel achtergrond informatie opzoekt. Dit komt geïnteresseerd over waardoor het bedrijf ook het idee krijgt dat jij dit echt wil en dat moet je hebben!
  Het is ook erg belangrijk om het bedrijf te kennen als jij je motivatiebrief schrijft zo kun je op bepaalde dingen inspringen en dat komt meteen goed over bij het bedrijf!
 8. Bereid je goed voor.
  Zorg er voor dat je goed voorbereid het gesprek ingaat, Vaak worden er standaard vragen gesteld waar je een vast antwoord op geeft. Als jij voorbereid bent kun je uitgebreider antwoord geven waardoor het bedrijf ook het idee krijgt dat jij dit echt wil. Ook kun je hierdoor het gesprek naar je toe trekken en ook nog eens laten zien dat je hartstikke enthousiast bent.
 9. Wees op tijd.
  Een gesprek gaat alleen vanaf het begin goed als het gesprek goed is voorbereid dat betekent dus ook dat je op tijd moet komen! Dit is super belangrijk het is meteen een minpunt als mensen te laat komen op hun gesprek dit zorgt er ook voor dat je ongeïnteresseerd over komt en de baan dus eigenlijk niet echt nodig hebt. Vertrek gewoon op tijd van huis zeker als je met het openbaar vervoer reist! Beter te vroeg dan te laat!
 10. Let op je houding.
  De manier waarop je in een stoel zit zegt heel erg veel over de manier hoe jij in dit gesprek staat. Geef bij binnenkomst een krachtige hand en ga niet onderuit zitten in je stoel dit kan allemaal slecht overkomen. Veel mensen vergeten dit soort dingen terwijl dit net zo belangrijk is als de verbale communicatie!

Dit waren alweer mijn tips! Vergeet dit artikel niet te delen met vrienden,familie en collega’s! Ook kun je het artikel natuurlijk delen via social-media met de buttons hier beneden!