Tips om makkelijker beslissingen te nemen.

Tips om makkelijker beslissingen te nemen.

Vindt jij het ook zo lastig om beslissingen te nemen en verliezen daardoor veel mensen hun geduld als ze met jou moeten werken?Dan zijn deze tips wat voor jou!

 1. Accepteer twijfel.
  Dat je twijfelt aan een bepaalde beslissing dat hoort er nou eenmaal bij, Vaak voel je het wel als iets klopt of niet daarom moet je ook altijd uit gaan van je gevoel. Veel mensen durven dat misschien niet en gaan dan uit van hun baas die er bijvoorbeeld feedback over geeft, dit kan natuurlijk ook maar meestal is het fijner als je het helemaal zelf aanpakt.Vraag jezelf altijd af; Is het iets wat vaker voorkomt, Waar heeft het probleem mee te maken, Wat heeft nog meer met het probleem te maken, wat is het oordeel en wat is zeker, hoe kan ik de oplossing vinden naar dit probleem!
 2. Van een foute beslissing leer je!
  Een foute beslissing maken is nog altijd beter dan helemaal geen beslissing maken! Van fouten leer je en weet je wat je de volgende keer anders moet aanpakken.
  Laat daarom nooit te veel tijd over je beslissing heen gaan zo houd je mensen alleen maar op en wek je ook irritaties. Als je bij een beslissing de keuze hebt uit verschillende paden die je kunt inslaan kies dan ALTIJD voor de gene waar jij het beste gevoel bij hebt. Luister op zo’n moment vooral niet naar een ander want daardoor ga je alleen maar aan je zelf twijfelen en dat is het laatste wat je moet doen als je een grote beslissing gaat nemen.
 3. Vraag advies aan de goede mensen.
  Als je advies nodig hebt vraag dan advies aan de juiste mensen! Mensen met veel ervaring en die al langer in het vak  meelopen zo weet je vaak zeker dat het goed uitpakt voor je. Het is natuurlijk altijd lastig om te weten wie nou de juiste mensen zijn want als jij een hoge rang hebt binnen een bedrijf betekend dat niet meteen dat je ook al heel erg veel ervaring hebt. Verdiep je daarom eerst altijd in de mensen die je om je heen hebt zo weet je zeker dat je aan de juiste persoon advies vraagt.
 4. Slaap er een nachtje over.
  Veel mensen vinden dit vaak nutteloos of vervelend maar zo zorg je er wel voor dat je geen overhaaste beslissingen neemt.
  Het komt veel voor dat je overhaast gaat denken op zo’n ┬ámoment omdat er ook een druk op je staat daarom is het belangrijk om even alles op te schrijven en dan er gewoon een nachtje over te slapen. Zo begin je weer fris aan de volgende dag en neem je geen overhaaste beslissing.
  Het is zelfs bewezen dat het dan beter is om een besluit te nemen dus als dat niet genoeg is om je te overtuigen dan weet ik het ook niet meer.
 5. Koppel acties aan beslissingen.
  Een beslissing kan nooit goed zijn als er geen consequenties aan gebonden zitten. Als je eigenlijk weet wat je wil laat je dan door niks tegen houden. Doe het dan ook gewoon want dadelijk duurt het te lang en heeft iemand al voor jou de beslissing genomen. Koppel daarom altijd je beslissingen aan acties zo voorkom je dit soort dingen.