Overtuigen! Hier een aantal tips.

Weet jij niet hoe je mensen nou goed overtuigd? Dan zijn deze tips de oplossing voor jou!

 1. Wees zelf overtuigd.
  Als je zelf al niet overtuigd bent van het geen waar je andere mensen van wil overtuigen werkt het sowieso al niet. Je moet echt overtuigd zijn van je eigen idee daardoor krijg je een krachtigere stem en komt er ook meer passie in het verhaal wat je verteld waardoor je makkelijker mensen de streep over trekt!
 2. Argumenteer met duidelijkheid!
  Als je begint met een discussie zorg dan dat je echt met pit je argumenten verteld! Zorg er voor dat je ontzettend goed bent voorbereid zo kun je echt doorzetten met wat je wil en kom je ook veel overtuigender over!
  Het is belangrijk dat je overal een passend antwoord op hebt en dat kan alleen maar als je goed bent voorbereid, zorg er voor dat je argumenten duidelijk zijn uitgelegt zodat ook iemand het begrijpt die niet bij je in de zaal zit zo voorkom je dat mensen tijdens je discussie verward raken.
 3. Gebruik beelden.
  Zorg er voor dat je beelden gebruikt tijdens je argumentatie, dit zorgt er voor dat mensen dingen veel beter kunnen onthouden en het kan jou ook helpen om dingen nog extra duidelijk te maken waardoor je weer sterker in je schoenen staat. Het is natuurlijk ook iets waardoor je alles net wat luchtiger kan maken waardoor de sfeer wat meer ontspannen wordt.
 4.  Luister naar de boodschap tussen de regel door.
  Als je hier naar luist kun jij je argumentatie daar beter op aan passen waardoor het beeld wat jij hebt duidelijker wordt.
 5. Neem en geef ruimte.
  Neem zelf de ruimte om je argumenten duidelijker te maken en zo mensen te overtuigen maar geef ook andere mensen de ruimte zodat zei ook dingen aan jou kunnen vragen. Als jij constant aan het woord bent knappen mensen daar ook op af en dat moet je zeker niet hebben als je iemand wil overtuigen!
 6. Wees eerlijk!!
  Ga niet allemaal dingen vertellen die niet waar zijn maar houd je doel voor ogen! Als jij allemaal dingen gaat zeggen die je later niet waar maakt dan verbreekt dat het vertrouwen tussen jou en de mensen die je overtuigd hebt en dat wil je niet want zo vertrouwen ze jou de volgende keer niet!
 7. Houd een grens tussen persoon en taak.
  Het is belangrijk dat je niet het argument van de persoon aanvalt maar het argument van de taak. Als jij daar onderscheidt tussen gaat maken omdat je de ene persoon niet aardig vindt komt dit erg negatief over op de rest waardoor je ze niet meer gemakkelijk kan overtuigen van je zaak.
 8. Laat zien dat je alles weet.
  Laat duidelijk zien dat je alles hebt onderzocht ook de min punten. Zo kunnen ze je nergens op pakken en het komt ook positief over omdat ze weten dat je er voor gaat! Je hebt daardoor antwoord op veel dingen en je kunt veel dingen aan je argumenten toevoegen en misschien dat dat extra beetje ze net over de lijn trekt!
 9. Verklein de afstand.
  Als mensen ergens negatief over zijn zorg er dan voor dat je de afstand tussen het negatieve en het positieve verkleint zo kun jij er voor zorgen dat ze gemakkelijker overstappen van negatief naar positief zonder al te veel moeite!
 10. Vergeet niet te lachen!
  Zorg er voor dat je vrolijk bent en ga daar niet staan met een boze gezichtsuitdrukking want dat trekt helemaal niemand aan! Wees blij en lach! :D

Hopelijk kunnen jullie met deze tips overtuigender zijn! Vergeet dit artikel niet te delen met vrienden,familie en collega’s! Ook kun je het delen via social-media met de buttons hier beneden!