Eigen bedrijf beginnen? Hier een aantal tips.

Eigen bedrijf beginnen? Hier een aantal tips.

Eigen bedrijf beginnen maar weet je eigenlijk niet hoe je daar mee moet starten? Dan zijn deze tips wat voor jou!

 • Verzekering.
  Zorg dat je goed verzekerd bent, zo creëer je een goed vangnet voor jezelf. Sluit zeker een verzekering af voor arbeidsongeschiktheid zo weet je zeker dat daar geen extra kosten bij betrokken zijn.
 • Belasting.
  Check zelf altijd ook nog extra goed wat de belastingadviseur doet. Die mensen kunnen ook fouten maken en het is al vaak voorgekomen dat er fraude voorkomt met dat soort dingen. Wees dus heel erg secuur!
 • Onderneming.
  Als je een onderneming wil starten hoef je dat niet meteen in je eentje te doen. Soms is een btw nummer al voldoende. En vaak is het in het begin altijd even fijn om mensen om je heen te hebben die je steunen. Let er wel op dat je een BPV met partners niet zo snel kan opzeggen!
 • KvK
  Lever op tijd je papieren aan bij de kamer van koophandel. Zo kun je meteen beginnen met het starten van je bedrijf en hoef je niet nog te wachten op het verwerken van papieren etc.
 • Afspraken.
  Leg alle afspraken die je maakt en besprekingen die je hebt schriftelijk vast. Zo voorkom je dat als je bestanden op je computer hebt staan je meteen alles kwijt bent. Ook is dingen op papier hebben veel duidelijker en eerlijker dat het niet snel vervalst kan worden.
 • Geld Buffer.
  Zorg er voor dat je een goed buffer van geld neerlegt die de grootste klappen kan opvangen want na verloop van tijd kan de belasting een voorlopige aanslag sturen!
 • Uren systeem en administratie.
  Zorg vanaf het begin er voor dat je een goed uren systeem bij houdt het zelfde geld voor je administratie dit is heel erg belangrijk voor de belastingdienst. Als zij niet goed kunnen zien wat jou inkomsten en uitgaven waren in de afgelopen maanden kun je flinke boetes krijgen en dat wil niemand! Ook moet u uw administratie minimaal 7 jaar lang bewaren!
 • Contacten leggen.
  Als beginnend bedrijf moet je niet meteen de grootste klanten willen binnen slepen. Het is veel belangrijker om kleinere bedrijven te pakken zo kun je een netwerk opzetten met connecties die je hebt en dan komen de grotere klanten vanzelf wel. Het voordeel hieraan is ook dat als er iets mis gaat je altijd nog terug kan vallen op de kleinere bedrijfjes zo heb je toch nog steeds je inkomsten.
 • Reistijd.
  Denk aan de reistijd als je een bedrijf begint, Begin een bedrijf zo dicht mogelijk bij huis want files kunnen je veel tijd kosten. Kijk ook goed naar de locatie van je bedrijf, kies een locatie die gemakkelijk te bereiken is met de auto en met het openbaar vervoer zo is het voor je klanten ook gemakkelijker om je te bezoeken.
 • Recht zaken.
  Recht zaken kosten veel geld zorg er dus voor dat je er helemaal niet aan begint of in ieder geval er zelf niet mee te maken krijgt. Een recht zaak kan soms jaren duren en dat is elk jaar weer wat extra kosten erbij en dat wil je natuurlijk niet.
 • Voordelen.
  Als beginnende ondernemer heb je veel voordelen bij de belasting dienst laat je daarover goed adviseren door je adviseur of door iemand anders die er kennis van heeft. Het is heel erg belangrijk dat je zo min mogelijk geld leent dat kan alleen maar tegen je gaan werken en dan bent u zeker niet voordelig uit!
 • Tips.
  Laat u heel erg goed informeren op verschillende vlakken zo weet u van alles wat en komt u niet voor verassingen te staan! Ga bijvoorbeeld naar de KvK om informatie op te vragen en durf te vragen! Laat bijvoorbeeld niet alles doen door u adviseur dit kost veel geld en is niet altijd nodig! Ook is het belangrijk om het verzuim van uw werknemers te registreren zo kunt u alles goed bijhouden.
 • Leren.
  En ook al ben je baas van je eigen bedrijf er valt altijd nog veel te leren!

En de allerlaatste tip is misschien wel de belangrijkste: Luister ALTIJD naar de klant! Want iedereen weet de klant is KONING. 

Dit was alweer mijn artikel voor vandaag! Vond je het interessant vergeet het dan niet te delen via social-media, vrienden en familie!
Laat in de comments achter of jij een eigen bedrijf wilt starten en waarom!