Een burnout? Met deze tips voorkom je dat.

Een burnout? Met deze tips voorkom je dat.

Ben jij bang om een burnout te krijgen? Met deze tips zorg je ervoor dat je dat voorkomt!

 1. Perfectionisme.
  Mensen die last hebben van perfectionisme hebben een grotere kans op het krijgen van een burnout. Het krijgen is volgens onderzoek van de eigen schuld van mensen. Het zijn veel mensen die geen ”nee” durven te zeggen dat zorgt ervoor dat ze te veel hooi op de vork nemen en zo dus in een burnout komen.
  Veel mensen zijn hun contact kwijt geraakt met zichzelf daardoor verliezen ze uit het oog of hun lichaam dit wel aankan en of ze niet veel te veel tegelijkertijd willen doen. Kort samengevat, wie te vaak te lang en onbewust dingen gaat doen die krijgt het keihard terug!
 2. Arbeidsomstandigheden.
  Arbeidsomstandigheden spelen natuurlijk ook wel een rol. 55% procent van het krijgen van een burnout heeft te maken met de omgeving en de rest is allemaal persoonlijk.
 3. Gezonde geest en een gezond lichaam.
  Beweeg goed dit zorgt er voor dat je lichaam goed geprikkeld blijft en je dus weet wanneer je moet stoppen. Ook is het heel erg belangrijk dat je een goede nachtrust hebt dan raakt je lichaam minder snel uitgeput en kun jij je dus beter concentreren wat er ook voor zorgt dat je het overzicht behoudt. Besteed aandacht aan je eten en neem ook de tijd om te lunchen zo ben je even met iets anders bezig en dat is goed dat zorgt ervoor dat je weer wat meer ontspant. Zorg ook dat je veel water drinkt!
 4. Een (stress)dagboek.
  Een dagboek bijhouden blijkt goed voor je te zijn! Daardoor sta je dagelijks stil bij de dingen die je hebt gedaan, dat zorgt er voor dat je kunt kijken: waar haal ik mijn energie uit? wat vindt ik leuk om te doen? en waar verlies ik energie mee? Hierdoor zie je misschien wel patronen en kun je dus een burnout voorkomen.
 5. Heb plezier.
  Zorg ervoor dat je dingen inplant die je leuk vindt! Spreek wat af met vrienden of doe iets wat je leuk vindt zoals bijvoorbeeld sporten. Ook al ben je moe iets waar je plezier in hebt hersteld de balans in je lichaam waardoor je weer tot rust komt en even iets anders aan je hoofd hebt dan werk!
 6. Relaxen.
  Als je thuis bent neem dan gewoon de rust luister naar muziek of ga even dagdromen het gaat erom dat je helemaal tot rust komt zonder dat andere mensen je storen. Dit is heel erg belangrijk om je hoofd even leeg te maken.
 7. Durf nee te zeggen!!
  Dit is heel erg belangrijk want doordat mensen geen nee durven te zeggen ontstaan dus de burnouts! Wees gewoon eerlijk en zeg nee. Niemand kan alles in een keer aan en als je het al druk hebt hoeft het niet nog drukker te worden! Daarom kun je het beter wat meer verdelen over de week en dat je dan wat meer tijd hebt voor jezelf dan dat je tot je oren in het werk zit en daardoor een burnout krijgt!

Hopelijk helpen deze tips jullie zodat je minder snel een burnout krijgt!

Vergeet dit artikel niet te delen met familie,vrienden en collega’s!

Dit artikel kun je ook delen via social-media met de buttons hier beneden!